Stigle dobre vesti za ove penzionere: Oglasili se iz PIO fonda i sve potvrdili
Penzioneri, Foto: Nebojša Mandić

PENZIONERI

Stigle dobre vesti za ove penzionere: Oglasili se iz PIO fonda i sve potvrdili

Program penzionerskih kartica je zaživeo u Beočinu prošle godine

Objavljeno:

Direktor Filijale RF PIO Novi Sad Boris Jevtić prisustvovao je, 30. maja, zajedno sa predsednicom opštine Beočin Biljanom Janković, dodeli penzionerskih kartica u beočinskom Domu kulture.

Predsednica opštine je istakla da je program penzionerskih kartica zaživeo u Beočinu prošle godine i da je do sada oko 2.000 beočinskih penzionera već preuzelo svoje kartice.

– Saradnja sa novosadskom filijalom Fonda PIO je odlična i drago mi je što je i danas organizovana akcija dodele penzionerskih kartica za još 200 naših sugrađana koji su se u prethodnom periodu prijavili. Kartice nude brojne popuste i povoljnosti za kupovinu proizvoda i usluga u gotovo svim gradovima u Srbiji, a pored velikih trgovinskih lanaca, „Srbijavoza”, JGSP-a i drugih nacionalnih kompanija, u ovaj program ušlo je i pet beočinskih preduzeća koji su ponudili popuste – istakla je Biljana Janković i pozvala sve preduzetnike iz Beočina da se pridruže tom programu kako bi najstarijim sugrađanima omogućili još bolji standard.

1 / 5 Foto: Beta / Dragan Gojić

Sa podele kartica beočinskim penzionerima, Direktor Filijale Novi Sad Boris Jevtić je naglasio da nacionalni program penzionerskih kartica nije završen i da se svi korisnici koji žele da imaju penzionerske kartice mogu prijaviti na sajtu Fonda PIO. Kroz promociju ovog projekta sve veći broj firmi priključuje se programu, te je novosadska filijala Fonda potpisala više od 100 aktivnih sporazuma sa firmama koje nude pogodnosti, podsetio je Jevtić.

– Trgovine, prevoznici, prodavnice tehnike ali i bolnice, optičarske radnje i ugostitelji se u sve većem bro ju pridružuju i trudimo se da razumemo potrebe naših najstarijih sugrađana i osiguramo što širi spektar pogodnosti. Drago mi je što se i manje sredine uključuju jer je to našim korisnicima značajno – istakao je Boris Jevtić.

Među potpisnicima sporazuma o saradnji na programu penzionerskih kartica sa teritorije opštine Beočin su Kulturni centar opštine Beočin, Sportski centar „Beočin”, Paketi novosadskim penzionerima U prostorijama Udruženja penzionera grada Novog Sada obavljena je podela paketa solidarne pomoći za penzionere sa iznosom penz je do 24.987,67 dina ra.

– Uručili smo pakete solidarne pomoći za penzionere sa najnižim iznosom penzije. Ove godine dodeljeno je čak 742 paketa u odnosu na 231 koliko sam uručio prošle godine – rekao je direktor Filijale Novi Sad Boris Jevtić.

Pogodnosti koje su na raspolaganju su popusti prilikom kupovine lekova, bele tehnike, nabavke drva i svih vrsta ogre va za zimu, besplatna godišnja članarina u gradskoj biblioteci, kao i povoljnosti prilikom korišćenja svih usluga Sportskog centra. Pre Beočina akcije podele penzionerskih kartica organizovane su u opštinama Bački Petrovac i Titel.

(Espreso / A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.